Wat ik bied

Loopbaancoaching & Persoonlijke ontwikkeling

Loopbaancoaching. Vragen over loopbaan kunnen op verschillende momenten in je leven opspelen. Ik bied je begeleiding bij deze uitdagingen. De begeleiding bestaat uit verschillende diensten, maar begint altijd met een, geheel vrijblijvend, kennismaking en goed gesprek. Ik bied ondersteuning en trainingen bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Gericht op pas afgestudeerden, mensen in de loop van hun carriere en ook specifiek voor ondernemers.

Persoonlijke ontwikkeling. Als je vastloopt in je persoonlijke ontwikkeling kun je verschillende klachten gaan ervaren, zoals overmatig piekeren, depressieve klachten, angst of paniek, boosheid, laag zelfbeeld/onzekerheid, problemen met slapen, rusteloosheid, een verstoorde dagstructuur, gezondheidsklachten, overmatig/verminderd eten, verstoringen in seksualiteit.

Wanneer je merkt dat het lastig is de stappen te nemen om je persoonlijke doelen te bereiken, is het raadzaam daar wat aan te doen. Door te praten met en steun te zoeken bij mensen in je omgeving, kan er al veel verbetering optreden in hoe je je voelt. Merk je dat je meer hulp nodig hebt, dan kan ik je hierin begeleiden.  

Met vragen over persoonlijke ontwikkeling en klachten die het functioneren in je werk en sociale leven beïnvloeden, kun je bij mij terecht. Deze hulp bied ik aan mensen in alle levensfases. In mijn begeleiding  ligt de focus op het nemen van stappen in de levensgebieden waarin je wilt groeien, en niet zozeer op de klachten die je ervaart. De ervaring leert dat deze klachten zullen verminderen op het moment dat je in een voor jou passende richting in beweging komt.

Aanpak. In mijn begeleiding maak ik gebruik van technieken uit verschillende effectief bewezen therapievormen. Afhankelijk van je vraag en ervaringen zal een (combinatie van) technieken worden toegepast. Mijn visie hierop is dat door de stappen te maken in levensgebieden waarin je vastloopt, de klachten hierdoor zullen verminderen. De aanpak is dan ook actief en doelgericht. Dit sluit aan op de effectiviteit van coaching. Door mijn achtergrond als psycholoog kan ik daarnaast ook meer de diepte ingaan om op deze manier zo effectief mogelijk aan je doelen te kunnen werken.