Over mij

Drs. Flora Visscher, Psycholoog NIP

Leuk je te ontmoeten:) Als afgestudeerd psycholoog heb ik inmiddels veel ervaringen in het begeleiden van mensen.

Na een periode van 5 jaren als behandelaar van  volwassenen in de gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg ben ik in 2009 zelfstandig ondernemer geworden. Op deze manier kan ik mijn persoonlijke visie het beste uitdragen. Hierbij heb ik de combinatie van reflectie en actie goed kunnen verfijnen en heb ik mij verder ontwikkeld in het coachen en begeleiden van mensen die op enige manier vastlopen in hun leven.

Mijn aanpak is doelgericht, en mijn achtergrond als psycholoog in de traumazorg en specialistische GGZ biedt daarbij de ruimte om ook meer de diepte in te gaan op punten waar dat relevant is.

Mijn werkwijze is respectvol, betrokken en ik help mensen om zicht te krijgen op het ontstaan van de klachten, maar ook om anders te denken of anders met de situatie om te gaan.  Ik vind het mooi om mensen te kunnen helpen om hun eigen mogelijkheden en krachten weer aan te spreken, zodat zij weer meer hun leven kunnen beleven!

In mijn behandelingen als therapeut en coach, maak ik gebruik van een combinatie van bewezen effectieve methodieken uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, Acceptance and commitment therapy (ACT), Vat van Zelfwaardering en EMDR. ACT heeft mijn specifieke interesse en vormt de inspiratie voor mijn aanpak en visie: Leef!  – Ontdek, Ervaar, Beleef.

Leef! Coaching & Psychologie hanteert een kwaliteitsstatuut en de beroepscode voor psychologen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Je kunt deze bij ons inzien. Ook voldoen wij aan de privacy-eisen. Ons privacystatement kun je bij ons opvragen.