Tarieven Coaching

Kennismakingsgesprek gratis en altijd vrijblijvend.

Tip: Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar*

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terugkrijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Werkgevers en zzp’ers: Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel!

*Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Kosten Coaching (per 1 september 2018):

Coaching en psychologische begeleiding* Prijs (exclusief 21% BTW)
IntakeGratis
Coaching of psychologische begeleiding per uur€ 100,00
Pakket Start, 5 uur (uurprijs € 95,-)
€ 475,00
Pakket Uitgebreid, 10 uur (uurprijs € 85,00)
€ 850,00
Pakket Totaal, 15 uur (uurprijs € 75,00)
€ 1.125,00
Pakket Plus, 20 uur (uurprijs € 70,00)€ 1.400,00

*Voor coaching geldt een BTW tarief van 21%. Dit is nog niet verrekend in bovenstaande overzichten.

  • 10% korting op totaal prijs pakket indien deze direct na afname in 1 keer en binnen termijn van 14 dagen wordt betaald.
  • In de avonduren (vanaf 20uur) en weekenden wordt 150% gerekend van de reguliere kosten (tenzij anders overeengekomen).
  • Betaling van pakketten dient voorafgaande aan de geleverde diensten te worden voldaan, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
  • Gespreide betaling is mogelijk mits schriftelijk overeengekomen.
  • Voor zover kosten van administratieve ondersteuning, reisuren, reis- en verblijfskosten en andere 
opdrachtgebonden kosten niet in een opdrachtsom zijn inbegrepen, kunnen ze afzonderlijk worden berekend.
  • Algemene voorwaarden zijn hier terug te vinden.

Facturen t.n.v. Leef Coaching & Psychologie, IBAN: NL69 INGB 0006 7213 63