Wat ik bied

Loopbaancoaching – What’s next?

Vragen over loopbaan kunnen op verschillende momenten in je leven opspelen.

Afgestudeerd: en nu? Het afronden van een opleiding is voor veel mensen een moment waarop veel veranderingen tegelijk plaatsvinden. Hierbij is weinig ruimte voor onzekerheid over bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden, of twijfels over de richting waarin je wil ontwikkelen.

Een coachingstraject van studie-naar-werk kan hierbij een waardevolle aanvulling zijn en je de zekerheid geven in het nemen van deze eerste belangrijke keuzes en uitvoerende stappen.

Loopbaan: what’s next? Een loopbaan is meestal geen rechte lijn, maar onderhevig aan allerlei interne en externe ontwikkelingen. Veranderingen in je persoonlijke leven en omstandigheden, in de situatie op werk of de mogelijkheden die je hebt veranderen continu.

Voor het verkrijgen van perspectief, maar ook in het maken en uitvoeren van keuzes kan een onafhankelijke gesprekspartner waardevol zijn.

Ondernemerschap. Ondernemen is geweldig. Het bewust maar soms ook gestuurd kiezen om zelfstandig ondernemer te zijn is een keuze voor vrijheid en zelfredzaamheid.

Als ondernemer ben je de gehele directie van je bedrijf in één. Daardoor kan het voorkomen dat je met zaken te maken krijgt waar je minder van weet, minder tijd in wil stoppen of minder feeling voor hebt. Maar het kan ook zo zijn dat de zaken waar je hart ligt de overhand nemen en de grens van werk- en privétijd vervaagt.

Dit kan uitdagingen op persoonlijk en professioneel vlak veroorzaken, bijvoorbeeld wat betreft praktische zaken zoals acquisitie en financiën en communicatie met betrokken partijen, maar ook wat betreft persoonlijke zaken, zoals het omgaan met je tijd, je privé-relaties en je eigen welzijn.

Een goed gesprek kan helpen om jezelf en je bedrijf in perspectief te zien, en vanuit daar richting te bepalen en keuzes te maken.

De Coaching

Ik bied je begeleiding bij deze uitdagingen. De begeleiding bestaat uit verschillende diensten, maar begint altijd met een, geheel vrijblijvend, kennismaking en goed gesprek. Ik bied ondersteuning en trainingen bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren.

 • oriëntatie op persoonlijke kwaliteiten, drijfveren: wie ben ik?
 • oriëntatie op arbeidsmarkt: waar pas ik?
 • implementatie: wat heb ik daar voor over? hoe kom ik daar?
 • trainingen: in het schrijven van een succesvol CV, solliciteren, presenteren

Persoonlijke ontwikkeling- Coaching & Psychologische begeleiding 

Als je vastloopt in je persoonlijke ontwikkeling kun je verschillende klachten gaan ervaren, zoals overmatig piekeren, depressieve klachten, angst of paniek, boosheid, laag zelfbeeld/onzekerheid, problemen met slapen, rusteloosheid, een verstoorde dagstructuur, gezondheidsklachten, overmatig/verminderd eten, verstoringen in seksualiteit.

Wanneer je merkt dat het lastig is de stappen te nemen om je persoonlijke doelen te bereiken, is het raadzaam daar wat aan te doen. Door te praten met en steun te zoeken bij mensen in je omgeving, kan er al veel verbetering optreden in hoe je je voelt. Merk je dat je meer hulp nodig hebt, dan kan ik je hierin begeleiden.  

Met vragen over persoonlijke ontwikkeling en klachten die het functioneren in je werk en sociale leven beïnvloeden, kun je bij mij terecht. Deze hulp bied ik aan mensen in alle levensfases. In mijn begeleiding  ligt de focus op het nemen van stappen in de levensgebieden waarin je wilt groeien, en niet zozeer op de klachten die je ervaart. De ervaring leert dat deze klachten zullen verminderen op het moment dat je in een voor jou passende richting in beweging komt.

Voorbeelden van begeleiding op verschillende levensgebieden zijn onder andere:

 • werk
 • intieme/belangrijke relaties
 • sociale contacten
 • ouderschap
 • gezondheid
 • familie
 • gemeenschap
 • persoonlijke groei

Aanpak

In mijn begeleiding maak ik gebruik van technieken uit verschillende effectief bewezen therapievormen. Afhankelijk van je vraag en ervaringen zal een (combinatie van) technieken worden toegepast. Mijn visie hierop is dat door de stappen te maken in levensgebieden waarin je vastloopt, de klachten hierdoor zullen verminderen. De aanpak is dan ook actief en doelgericht. Dit sluit aan op de effectiviteit van coaching. Door mijn achtergrond als psycholoog kan ik daarnaast ook meer de diepte ingaan als dat nodig is.